Το Personal Branding είναι ο τρόπος με τον οποίον ένας άνθρωπος «χτίζει» και προωθεί την εικόνα του. Είναι η φήμη, που δημιουργεί για τον εαυτό του στους άλλους ανθρώπους. Αυτή η φήμη μπορεί να σχετίζεται, είτε με την προσωπική του ζωή, είτε με την επαγγελματική του. Όσον αφορά στην επαγγελματική του ζωή θα δούμε πως το Business Coaching μπορεί να μας βοηθήσει, ώστε αφενός να δημιουργήσουμε την εικόνα που επιθυμούμε και αφετέρου να την επικοινωνήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο στον υπόλοιπο κόσμο.

Έχεις πραγματική επίγνωση του εαυτού σου;

Το πρώτο βήμα για να δημιουργήσει κάποιος το προσωπικό του brand είναι να έχει πραγματική επίγνωση του εαυτού του. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε το ποιοι είμαστε, ποιο είναι το όραμα μας και το πώς θέλουμε να τοποθετηθούμε μέσα στο εργασιακό μας περιβάλλον. Το Business Coaching μας βοηθά, ώστε να εντοπίσουμε τα δυνατά μας στοιχεία, τις αδυναμίες μας, τα ταλέντα μας, τις αξίες μας, το όραμα μας και όλα όσα μας διαφοροποιούν από τους άλλους επαγγελματίες.

Ποιος είναι ο στόχος σου;

Για να χτίσεις με επιτυχία το δικό σου personal brand, θα πρέπει εκτός από τον εαυτό σου να γνωρίζεις και το πού θέλεις να φτάσεις. Ποιος είναι δηλαδή ο στόχος σου και πώς μπορείς να τον επιτύχεις. Το Business Coaching, μέσα από εργαλεία και τεχνικές, μπορεί να μας βοηθήσει πολύ αποτελεσματικά στη στοχοθεσία. Ο τρόπος που εκφράζουμε έναν στόχο παίζει πολύ καθοριστικό ρόλο στην επίτευξή του. Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε στόχος μας να μην είναι γενικόλογος αλλά συγκεκριμένος, μετρήσιμος, επιτεύξιμος, ρεαλιστικός και χρονικά προσδιορισμένος (S.M.A.R.T).

Τι σε εμποδίζει;

Ακόμα και όταν γνωρίζουμε το ποιοι είμαστε και το ποιος είναι ο στόχος μας, δυσκολευόμαστε να αναλάβουμε δράση. Σε κάθε σκέψη, που ξεκινάει με το «Δεν μπορώ…» η κατάλληλη απάντηση είναι «Τι σε εμποδίζει;». Μέσα από το Business Coaching εξετάζουμε πιθανές περιοριστικές πεποιθήσεις ή φοβίες, που μας οδηγούν στο να είμαστε αναβλητικοί και να νιώθουμε κάποιες φορές ανεπαρκείς.

Πως επικοινωνείς το δικό σου personal brand;

Τα εργαλεία επικοινωνίας, όπως επίσης και οι τρόποι επικοινωνίας είναι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας, που επηρεάζει την προώθηση του προσωπικού μας brand. Τα εργαλεία επικοινωνίας καθώς και οι τρόποι ποικίλουν (social media, personal website/blog, overall digital presence, συνεντεύξεις, αρθρογραφία, ομιλίες κλπ) και η αλήθεια είναι πως δεν ταιριάζουν όλα σε όλους μας. Το Business Coaching μας βοηθά να κατανοήσουμε ποια από όλα αυτά τα εργαλεία τα έχουμε πραγματικά ανάγκη, ποια ταιριάζουν στη δική μας προσωπικότητα και με ποιο τρόπο θέλουμε εμείς οι ίδιοι να εκφραστούμε μέσα από αυτά.

Το να καταφέρει ένας επαγγελματίας να διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους και να χτίσει το δικό του personal brand δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται ενδοσκόπηση, δουλειά με τον εαυτό μας, προσωπική δέσμευση, στρατηγική και επένδυση χρόνου. Όσο δύσκολο ή χρονοβόρο κι αν φαίνεται, αξίζει σε όλους τους επαγγελματίες να επικοινωνήσουν το δικό τους storytelling, το οποίο είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον καθένα.

newsbeast
Διαβάστε το άρθρο στο newsbeast.gr

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Συναίνεση στην Πολιτική Απορρήτου

Pin It on Pinterest